Jalkapallon EM-kisat – Kesäkauden jännitysnäytelmä on pian käsillä

 

Pian alkavat Jalkapallon EM-kisat pelataan kauniissa maisemissa Ranskassa. Isäntämaa voi ylpeänä esitellä pelikaupunkeja, jotka ovat toinen toistaan kiinnostavimpia pelien lisäksi myös matkailun suhteen. Tulevat kisat ovat mainio tapa yhdistää loma ja jalkapallo. Pelipaikkoina toimivat Lille, Lyon, Lens, Pariisi, Saint-Denis, Bordeuux, Marseille, Saint-Etienne, Toulouse ja Nizza. Niissä kelpaa kierrellä ja nauttia niin jalkapallosta kuin nähtävyyksistä.

Kisat pyörähtävät käyntiin isäntämaan kohdatessa Romania 10. kesäkuuta. Suomea ei peleissä nähdä mutta kisajännityksen saa nousemaan seuraamalla sellaisten huippujen kuin Cristiano Ronaldon, Zlatan Ibrahimovicin, Manuel Neuerin ja Antoine Griezmannin pelaamista. Peleistä putosi karsintavaiheessa yllättäen myös Hollanti, joka on tunnettu vahvoista esityksistä lajissa. Suomen seuraavat kansainväliset tavoitteet laitetaan likoon MM-kisojen karsintoihin ja EM-kisoissa voidaan ottaa oppia muiden maiden pelaajien taidoista.

Kiinni kisoissa missä vain

Soccer football ball with Europe countries european flags isolated on white background

Kesä on erinomaista aikaa nauttia jalkapallon parhaimmista, valoisina öinä voi katsoa myöhäiseenkin iltaan sijoittuvia pelejä ja netin lukuisat kisoihin keskittyvät foorumit tarjoavat runsaasti lisätietoa liittyen peleihin. Fanit voivat ladata puhelimiin ja tabletteihin kisaohjelmia ja erilaisia sovelluksia, jotka ovat omiaan nostamaan tunnelmaa. Netti on myös oivallinen paikka tilata kisatavaraa ja jalkapalloiluun liittyvää rekvisiittaa kotiin. Internetin nettikauppa on tuonut kaiken lähemmäksi kuluttajaa ja logolla varustettuja kisapaitoja saa nykyisin kätevästi netistäkin, ellei pääse paikan päälle niitä hankkimaan.

Moni yritys on tehnyt saman ja muuttunut yhdessä paikassa sijaitsevasta myymälästä jatkuvasti auki olevaksi nettikaupaksi. Edes pihakiviä ei enää tarvitse lähteä hakemaan myymälästä, vaan pihakivet voi klikata ostoskoriin ja odotella niiden saapumista kotiportille. Samoin on EM-kisojen kanssa, ellei matka Ranskaan onnistu, voi maan ja EM-kisat ottaa haltuun myös kotisohvalta. Surffailu kotisohvalta urheilumaailmaan, muotimaailmaan ja musiikkimaailmaan onnistuu nykyisin muutamaa nappia painamalla, samoin on erilaisten tilausten laita. Internet ja erilaiset tallennuspalvelut ovat myös erinomaisia niille, joilla ei ole mahdollista seurata pelejä suorana, niiden avulla pelit voi katsoa itselleen sopivimpaan aikaan.

Kisaisäntä Ranska odottaa tuleviin kisoihin mittavien turvajärjestelyjen avulla. Tämän mittaluokan turnauksissa turvallisuuteen ja järjestelyihin on jouduttu panostamaan aina erityisen huolellisesti mutta tänä vuonna taustalla häilyy terroristiuhka. Ranskassa aiemmin tapahtuneet terroristi-iskut ja maailman yleinen tilanne heittää synkän varjon urheilutapahtuman ylle, jonka tarkoitus olisi yhdistää kansoja ja antaa sijaa rehdille urheiluhengelle. Pian alkava kuukauden jalkapalloputki on pian käsillä. Kisakatsomoita viritellään ja laskeudutaan pian koko Euroopan valtaavaan kisajännitykseen.

Leave a Reply