Maailman parhaat kohtaavat 2018

 

Katsojan näkökulmasta tuleviin jalkapallon titaanien kohtaamiseen eli MM-kisoihin on vielä kauan aikaa. Jalkapalloilijoiden maailmassa aikaa on kuitenkin vähän, samoin kisojen järjestäjien näkövinkkelistä. Jalkapallon MM-kisat kiinnostavat usein niitäkin, jotka eivät seuraa jalkapalloa aktiivisesti, onhan kyseessä joka kuudes vuosi pelattava massiivinen turnaus, jossa kohtaavat maailman kuningaslajiksi kutsutun parhaat. Kentillä tullaan siis näkemään uskomattomia taidonnäytteitä, suuria tunteita, menestystä mutta myös tappioita.

Behind the gate net view - a male soccer goalie jumping in motion for a ball while defending his gates on wide angle panoramic image of a outdoor soccer stadium or arena full of spectators under a sunny sky. The image has depth of field with the focus on the foreground part of the pitch. Players are wearing unbranded soccer uniform.

Suomalaisille tulevat kisat ovat mielenkiintoiset sen takia, että ne järjestetään naapurimaassa Venäjällä. Suuren budjetin kisoihin on panostettu valtavasti rahaa, joista suurin osa kuluu uusien stadioneiden rakentamiseen, entisten kunnostamiseen, kuljetuksiin ja muihin rakennusjärjestelyihin. MM-kisojen mittaluokassa järjestelyiltä vaaditaan paljon, niin turvallisuuden, peliolosuhteiden kuin oheistoiminnan suhteen. Venäjän tehtävä isäntämaana ei tule olemaan helppo.

Kisat pelataan 12 eri kentällä, joista kaksi sijaitsee Moskovassa, muut kentät ovat muissa kaupungeissa. Suomella on kisojen suhteen kiinnostusta saada pieni pala kisakansasta ja hulinasta hyödyksi myös omaan maahan. Erityisesti Kaakkois-Suomen alue halajaa kisoihin matkaavista miljoonista matkailijoista osaa samalla myös visiitille Suomeen.

Suomi mukana karsinnoissa

Vaikka tuleviin kisoihin on vielä aikaa, on otteluohjelma julkistettu jo viime vuoden puolella. Suomen lohko starttaa 6.10.2016 jolloin Suomen Huuhkajat saa vastaansa Islannin. Suomella onkin edessä mielenkiintoinen ja työntäyteinen lohko. Koko kisojen mustaksi hevoseksi tituleerattu Kroatia on esittänyt

World Cup Football represented by a soccer ball textured by international football teams flags.

vahvoja otteita viime aikoina, tiedossa on taatusti otteluita joissa hiki lentää ja jokainen huuhkajan jäsen saa laittaa parasta peliin. Helpolla eivät päästä muutkaan joukkueet.

Perinteinen jalkapallomaa Turkki pelaa toisinaan epätasaisesti mutta parhaimmillaan se on nopea ja janoinen vastustaja. Viimeksi Turkin otteita MM-kentillä nähtiin vuonna 2002, jolloin maa eteni aina pronssipeleihin asti. Suomen lohko on tiukka mutta kovimmat jalkapallomaat löytyvät muista lohkoista, joissa taso on jo alusta asti kovempi ja kyyti kylmää. Lopulta jäljelle jäävät ne parhaimmat ja taitavimmat.

Jalkapallon MM-ottelu on aina tapaus, jonka huuma nousee hiljalleen jo ennen kisoja. Oheisrekvisiitta, viime hetken loukkaantumiset ja itse kisakuulumiset välittyvät joka puolelle maailmaa television, radion ja internetin kautta. MM-huuman nousu hitaasti ja varmasti johtuu myös pitkällä aikavälillä käytävistä otteluista. Suomi avaa karsintasarjansa 6.10.2016, pelit jatkuvat taas seuraavana keväänä ja kesänä, viimeisen mittelön ollessa Turkkia vastaan 9.10.2017. Kovat pelit pelataan vasta 2018.

Ennen MM-kisoja jalkapallosta mitellään EM-kisoissa, jotka antavat jo viitteitä monien alueen joukkueiden tämän hetkisestä tasosta. Suomalaisten katseet ovat karsintojen suhteen Huuhkajissa. Jalkapallo on lajina hektinen ja parhaimpien joukkueiden pelaajien taidonnäytteiden seuranta sen verran huikeaa katsottavaa, että pelihuumaan uppoutunut katsoo kaikkien joukkueiden kohtaamiset.

Leave a Reply